عارف: اگر تشکل‌های مدنی به میدان نیایند دولت توانایی اجرا ندارد-راهبرد معاصر
تاکید پزشکیان بر نهایی شدن توافقات تهران - مسکو حجت عبدالملکی: تانکر‌هایی که از کشور‌های اسلامی برای اسرائیل نفت می‌برند را منفجر می‌کنیم عارف: مشکل مسکن ایثارگران به زودی حل می‌شود پزشکیان: همه مردم باید از سرمایه‌گذاری‌های خارجی بهره‌مند شوند صدیقی: مطمئنا عملیات وعده صادق ۳ انجام می‌شود فرمانده عالی‌رتبه سپاه قدس: صهیونیست‌ها منتظر پاسخ قاطع ایران باشند حکم جدید حسین هدایتی صادر شد | محکومیت ۱۲۰۰ میلیارد تومانی فرمانده نیروی زمینی سپاه: پرندۀ فوق سبک حامل شهید مازندرانی براثر «گیر کردن» و «اصابت پره به کابل برق» سقوط کرد پزشکیان به باکو می‌رود صابر برزکار شرور مسلح معروف به هلاکت رسید + عکس بخشنامه عارف به کلیه دستگاه‌های اجرایی و استانداری‌ها درخصوص بکارگیری جوانان، زنان و اقوام در سطوح مدیریتی معاون سیاسی سپاه: مردم ایران در مسیر درست تاریخ ایستاده اند | جوانان تحت تاثیر جنگ روانی دشمنان قرار نگیرند فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناو هواپیمابر، ۱۶ ناوشکن و ناوچه آمریکا را در منطقه رصد می‌کنیم | محموله نفتی توقیفی را پس گرفتیم استانداران جدید بوشهر و استان مرکزی معرفی شدند پزشکیان خطاب به سران رژیم اسرائیل: تجاوز به حریم و امنیت خود را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم | اگر آتش‌بس را بپذیرند ممکن است در نوع و شدت پاسخ ما اثر داشته باشد

عارف: اگر تشکل‌های مدنی به میدان نیایند دولت توانایی اجرا ندارد

رئیس فراکسیون امید مجلس گفت: اگر تشکل‌های مدنی به میدان نیایند دولت عملاً توانایی اجرای برنامه‌های خود را ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 07
کد خبر: ۱۵۶۴۳

به گزارش راهبرد معاصر ، محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از فعالان حوزه محیط زیست با اشاره به نقش مردم در نظام سیاسی از جمله جمهوری اسلامی ایران گفت: مردم محور تمامی تحولات صورت گرفته در کشور ما هستند و هیچکس و هیچ جریانی نمی‌تواند منکر نقش تأثیرگذار مردم در رویدادهای مهم کشورمان شود.

 

وی با بیان اینکه نهادهای مدنی که توسط مردم شکل می‌گیرد اگر قدرتمند شوند مطمئناً در روند پیشرفت و توسعه کشور تأثیرگذار خواهند بود، اظهارداشت: حضور پررنگ نهادهای مدنی در جامعه باعث می‌شود قدرت از سمت دولت به مردم برگردد و آزادی و دمکراسی به معنای واقعی شکل بگیرد و در این حالت نهادهای مدنی می‌توانند بخش‌هایی از وظایف حاکمیتی را نیز انجام دهند و قطعاً نهاد قانونگذاری در این زمینه تمهیدات لازم را فراهم می‌کند.

 

رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به آیات و روایات مختلف در خصوص حفظ محیط زیست، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دلیل اینکه می‌خواستیم خیلی زود به همه اهداف انقلاب دست پیدا کنیم بعضاً با نگاه کوتاه مدت عملاً برخی از حوزه‌ها از جمله ضرورت توجه به محیط زیست در حاشیه قرار گرفت و نتیجه چنین نگاه کوتاه مدتی باعث پاک کردن صورت مساله شد که قطعاً باید بصورت جدی روند اصلاح شود.

وی با انتقاد از قانون‌گریزی عده‌ای بخصوص از سوی مسئولان، تاکید کرد: در رفتار برخی مسئولان شاهد تناقض‌هایی هستیم. مثلاً در مقطعی انتقال آب از یک استان به استان دیگر را ممنوع می‌کنند ولی در مقطع دیگر مجوز انتقال آب داده می‌شود. نباید درخصوص مساله مهمی مانند آب سلیقه‌ای عمل شود. باید با رعایت همه جوانب و از جمله مسائل زیست محیطی تصمیم‌گیری کرد.

 

عارف با بیان اینکه بحران آب در کشور جدی است و باید هوشیار باشیم، اظهار داشت: با توجه به اینکه سفره‌های آب زیرزمینی در اغلب مناطق از جمله مناطق کویری در حال کاهش است و مهمترین مساله در این مناطق حفظ سکونت مردم است، باید در خصوص این موضوع مهم و حیاتی چاره اندیشی کرده و بر اساس منافع و امنیت ملی و برنامه جامع و سیاست‌های کلی آمایش تصمیم گیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم پرهیز از سیاسی شدن مسائل محیط زیستی، خاطرنشان کرد: در زمینه کوتاهی‌های صورت گرفته در حفظ محیط زیست همه ما مقصر هستیم، نه صرفاً دولت. همه باید پاسخگوی عملکردمان در قبال محیط زیست کشور باشیم. برخی دستگاه‌هایی که متولیان آن در ظاهر از محیط زیست صحبت می‌کنند اما تعاونی‌های وابسته به آن دستگاه مشغول ساخت و ساز در مناطقی هستند که عملاً به نابودی محیط زیست می‌انجامد.

رئیس مجمع نمایندگان تهران خاطرنشان کرد: مسائلی از جمله گرم شدن زمین، خشک شدن دریاچه‌ها، نابودی جنگل‌ها و مراتع، افت آب‌های زیرزمینی، آلودگی هوا و صوتی از جمله مشکلاتی هستند که از ناتوانی یا نارسایی و ضعف کارهای انجام شده به وجود آمده است.

 

وی با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای سرعت دادن به روند پیشرفت و توسعه کشور، گفت: توسعه‌ای که به نابودی محیط زیست بینجامد، فاجعه است، یکی از امتیازات قانون اساسی ایران این است که در آن محیط زیست به عنوان یک امر مهم و حیاتی مورد توجه قرار گرفته و احکام صریحی در این زمینه در قانون اساسی داریم.

رییس فراکسیون امید با اشاره به برنامه ارائه شده از سوی اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم (برجا)، یادآور شد: در این برنامه ۲۸ بند به موضوع محیط زیست اختصاص داد شد و انتظار از نهادهای مدنی است که از فراکسیون امید درخصوص میزان اجرایی شدن برنامه‌های اعلامی مطالبه کنند و همراهی مؤثری با فراکسیون درباره برنامه‌های محیط زیستی داشته باشند.

عارف با بیان اینکه اگر تشکل‌های مدنی به میدان نیایند دولت عملاً توانایی اجرای برنامه‌های خود را ندارد، تصریح کرد: سیاست بالادستی در حوزه محیط زیست سیاست‌های مترقی است. در برنامه ششم توسعه هم وظایف دستگاه‌های مختلف درخصوص مسائل محیط زیست بویژه برای مقابله با کم آبی و پایداری سرزمین به خوبی دیده شده است.

 

رئیس فراکسیون امید با انتقاد از نگاه امنیتی به فعالیت نهادهای مدنی در حوزه محیط زیست، گفت: تضعیف نهادهای مدنی به صلاح کشور نیست و از مقامات و نهادهای ذی ربط می‌خواهم از برخوردهای سلیقه‌ای با فعالان مدنی پرهیز کنند و بسترساز فعالیت و مشارکت بیشتر آنها در امور توسعه و پیشرفت باشند.

در این دیدار که طیبه سیاوشی و فاطمه سعیدی از اعضای فراکسیون امید نیز حضور داشتند، فعالان محیط زیستی درخصوص دغدغه‌های خود و لزوم همراهی دولت و مجلس با نهادهای مدنی سخن گفتند.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار